Μαρ 20

Φωτογραφίες

Οκτ 18

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 22/10/2018 ΈΩΣ 26/10/2018

Για να δεfτε το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ

Οκτ 15

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018Β

 

Τα μαθήματα του Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2018Β ξεκινούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

Ώρα έναρξης μαθημάτων 15:00

Παρακαλούνται οι καταρτιζόμενοι να προσέλθουν στο ΙΕΚ Κουφαλίων  εγκαίρως.

Οκτ 11

Ενημέρωση για την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου 2018Β.

 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

 1. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα μετά από νέα ανακοίνωση. Να επισκέπτεστε καθημερινά την ιστοσελίδα μας για την   ακριβή ημερομηνία έναρξης.
 2. Παρακαλούμε ενημερωθείτε εδώ  για    τους οδηγούς σπουδών της ειδικότητα σας.
 3. Επίσης εδώ θα  βρείτε τον  κανονισμό λειτουργίας των Δ.ΙΕΚ

Σεπ 28

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Γ ΦΑΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η δυνατότητα εγγραφών καταρτιζομένων μέχρι και τη Δευτέρα 01/10/2018 και ώρα 19:00.

Σεπ 27

Νέα ανακοίνωση για τις εγγραφές σπουδαστών στην ειδικότητα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF).

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΙΕΚ Κουφαλίων υπάρχουν  κενές θέσεις στην ειδικότητα: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF).

Παρακαλούνται, όσοι δεν έχουν κάνει ηλεκτρονικά αίτηση (οι εκτός συστήματος υποψήφιοι) αλλά ωστόσο ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Α’ εξάμηνο στην ειδικότητα της Μαγειρικής  να προσέλθουν στη γραμματεία του ΙΕΚ   μέχρι την Δευτέρα  1/10/2018, και ώρα 19:00. και να κάνουν αίτηση, με την επιφύλαξη ότι θα επιλεγούν πρώτα οι επιλαχόντες της Γ’ φάσης που έχουν ήδη κάνει αίτηση ηλεκτρονικά.

Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2391054204 , 2391054232

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ώρες λειτουργίας του ΙΕΚ      13:00-19:00

Οι επιλαχόντες Γ’ φάσης αλλά και οι εκτός συστήματος υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

 1. Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 2. Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.).
 3. Τον αριθμό ΑΜΚΑ

Σεπ 25

Εγγραφές σπουδαστών στην ειδικότητα: ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

 

 

Όσοι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στην  εγκεκριμένη ειδικότητα:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

μπορούν, εφόσον επιθυμούν να φοιτήσουν να προσέλθουν στο ΙΕΚ Κουφαλίων και να υποβάλουν χειρόγραφα την αίτηση  εγγραφής τους  μέχρι την Δευτέρα  1/10/2018, και ώρα 20:00.

Σεπ 20

Έναρξη B΄Φάσης εγγραφών επιλαχόντων στα ΔΙΕΚ για το έτος 2018-2019

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα επιλογής B’ φάσης υποψηφίων στα ΔΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας. Μπορείτε να κάνετε Είσοδο για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας! Δείτε εδώ τις βάσεις εισαγωγής.

Η προθεσμία εγγραφών Β’ φάσης λήγει τη Δευτέρα 24/9 στις 20:00.

 

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα   https://diek.it.minedu.gov.grχρησιμοποιώντας το  email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο    https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset 

Σεπ 18

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΙΕΚ Κουφαλίων λόγω ικανού αριθμού επιλαχόντων σπουδαστών από τη Α’ φάση  υπάρχει η δυνατότητα να λειτουργήσει και 2ο τμήμα στην ειδικότητα:

 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ (CHEF)

Παρακαλούνται όσοι  υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στην  παραπάνω ειδικότητα να προσέλθουν στο ΙΕΚ Κουφαλίων για να κάνουν προεγγραφή ( Η εγγραφή τους θα οριστικοποιηθεί μετά την τελική έγκριση του 2ου τμήματος από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης).

 

Επίσης όσοι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής στην  εγκεκριμένη ειδικότητα:

 • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

μπορούν, εφόσον επιθυμούν να φοιτήσουν να προσέλθουν στο ΙΕΚ Κουφαλίων και να υποβάλουν χειρόγραφα την αίτησή τους.

Οι αιτήσεις αυτές θα γίνουν δεκτές εφόσον δοθεί η δυνατότητα αυτή από τη ΓΓΔΒΜ.

Σεπ 14

Παράταση εγγραφών σπουδαστών ΔΙΕΚ για το έτος 2018-2019

Παρατείνεται η Προθεσμία εγγραφών Α΄φάσης Επιτυχόντων Δ.ΙΕΚ μέχρι και Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20.00 μ.μ.

 

 

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας, θα πρέπει να κάνετε Είσοδο στο σύστημα  https://diek.it.minedu.gov.grχρησιμοποιώντας το  email και συνθηματικό που ήδη έχετε. Από εκεί μπορείτε να εκτυπώσετε την αίτησή σας, η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, καθώς και τα μόρια ανά προτίμηση.

Αν δεν θυμάστε το συνθηματικό σας, μπορείτε να ζητήσετε Επαναφορά συνθηματικού στο   https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/basic/reset 

Σεπ 12

Αποτελέσματα Α΄Φάσης επιλογής σπουδαστών ΔΙΕΚ για το έτος 2018-2019

Για να δείτε το αποτέλεσμα της αίτησής σας κάντε κλικ εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Προθεσμίες Εγγραφών

 

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να προσέλθουν απαραιτήτως έως και την Παρασκευή 14-09-2018 μέχρι τις 20:00 μ.μ., στα αντίστοιχα ΔΙΕΚ για να υποβάλουν Αίτηση Εγγραφής. Σημειώνεται ότι τo ωράριο λειτουργίας του  ΔΙΕΚ  Κουφαλίων είναι 13:30-19:00.

 

Η τήρηση της παραπάνω προθεσμίας εγγραφής είναι ΚΡΙΣΙΜΗ, καθώς υπάρχει μεγάλο πλήθος επιλαχόντων υποψηφίων Θα ακολουθήσει ανακοίνωση καταστάσεων με ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ από 17 Σεπτεμβρίου 2018 με συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων από τους επιλαχόντες υποψήφιους.

 

Όσοι επιτυχόντες υποψήφιοι δεν προσέλθουν εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν αποδέχονται την εγγραφή τους και τίθενται εκτός της διαδικασίας επιλογής.

 

Ο τελικός αριθμός των τμημάτων που θα λειτουργήσουν στα ΔΙΕΚ θα καθοριστεί με βάση τις εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν.

 


Δικαιολογητικά

Κατά την προσέλευσή τους στα κατά τόπους ΔΙΕΚ οι επιτυχόντες υποψήφιοι οφείλουν να προσκομίσουν:

 • Φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου τους.
 • Φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής τους (Απολυτήριο Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου, Πτυχίο ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ κ.λπ.)  και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
 • Τα αποδεικτικά όλων των υπολοίπων δηλωθέντων στην αίτηση στοιχείων τους (κοινωνικά κριτήρια, εργασιακή εμπειρία).
 • Εκτυπωμένο αντίγραφο της ηλεκτρονικής αίτησής τους σε οριστική μορφή (με αριθμό πρωτοκόλλου). Ειδικά για όσους είναι στην κατηγορία των πολυτέκνων ή των τριτέκνων, λόγω επαναϋπολογισμού των μορίων τους, θα πρέπει να εκτυπώσουν εκ νέου την αίτησή τους!

 

Η ηλεκτρονική αίτηση εκτυπώνεται από την ιστοσελίδα:

https://diek.it.minedu.gov.gr

 

Σημειώνεται ότι το εκτυπωμένο αντίγραφο της αίτησης διευκολύνει τη διαδικασία εγγραφής. Ωστόσο, η μη προσκόμισή του δεν αποτελεί λόγο αδυναμίας εγγραφής, καθώς τα ΙΕΚ ήδη διαθέτουν καταλόγους με αναλυτικά στοιχεία επιτυχόντων.

Tα φωτοαντίγραφα δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένα. Αρκούν απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων από δημόσιες υπηρεσίες (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 /Α’/26-3-2014).

Αντίστοιχα, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα απλά, ευανάγνωστα φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων των ιδιωτικών εγγράφων, εφόσον τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί αρχικά από δικηγόρο καθώς και ευκρινή φωτοαντίγραφα από τα πρωτότυπα όσων ιδιωτικών εγγράφων φέρουν θεώρηση από τις υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στη ρύθμιση (π.χ. απολυτήριο ιδιωτικού λυκείου που φέρει τη θεώρηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων). Επίσης, γίνονται υποχρεωτικά αποδεκτά τα ευκρινή φωτοαντίγραφα αλλοδαπών εγγράφων, υπό την προϋπόθεση ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επικυρωθεί πρωτίστως από δικηγόρο.

Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους αυτοπροσώπως, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για σοβαρό και τεκμηριωμένο λόγο (π.χ. ασθένεια, ωράριο εργασίας), τα δικαιολογητικά του υποψηφίου κατατίθενται με την απαραίτητη εξουσιοδότηση στο φάκελο εγγραφής.

Το προσωπικό των ΔΙΕΚ θα προβεί σε έλεγχο ορθότητας των δηλωθέντων μορίων του επιτυχόντα, όπως φαίνονται στην αίτηση του, σε αντιπαραβολή με τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι κάθε πολίτης μπορεί να έχει εγγραφεί, την ίδια χρονική περίοδο, σε μία μόνο εκπαιδευτική δομή εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Παλαιότερα άρθρα «